I 2024 blir hettemåkene i Mosvatnet overvåket med kamera. Overvåkingen skjer i samarbeid mellom Naturvernforbundet i Rogaland og Norsk institutt for naturforskning med økonomisk støtte fra Miljødirektoratet og Stavanger kommune.

I starten av mai vil noen av hettemåkene i Mosvatnet bli sporet med gps. Du vil da kunne se hvor de beveger seg på denne nettsiden. Vi følger ekstra nøye med på noen utvalgte reir med fugler som allerede er ringmerket. Vi kommer til å følge med på hvor mange unger disse får, og noen av dem vil kanskje også bli sporet med gps.


Live video

Hvis du vil se tidslinjen med opptak fra hele sesongen kan du finne dem her. Eller se livestreamene i fullskjerm-modus

Video fra plattformen kan sees her.

Zoom-kameraet flyttes til nye reir hvert 15. minutt.


Instagram


GPS-sporing

Vi har i starten av mai 2024 satt GPS-sendere på noen av hettemåkene i Mosvatnet. Dataene på denne siden oppdater jevnlig etterhvert som dataene fra enhetene kommer inn. Enhetene, som er små og veier 6 gram, er festet på fuglene på en sånn måte at de faller av i løpet av noen uker.Droneovervåkning

Vi har de siste årene også brukt drone for å fly over kolonien i Mosvatnet og ta bilder av hettemåkene. Bildene blir brukt til å telle antall hekkende par og unger. Man kan finne dronebilder fra mange andre steder på SeaBee sin geonode.